-
Kurser

VÄLKOMMEN
CHOKLADSKOLAN
KURSER
CHOKLADFACKHANDEL
NORA STAD & LOGI

-

På en pralinkurs – där börjar resan

I början av september 2009 slogs portarna upp till Sveriges första chokladskola i Nora, norr om Örebro.

På skolan erbjuds kurser i bland annat praktisk pralintillverkning, kolakokning och provningsledning. Nora Chokladskola är öppen både för yrkesfolk och privatpersoner.

I anslutning till utbildningsköket ligger en chokladfackhandel med försäljning av råvaror och utrustning för pralintillverkning.

Chokladfackhandeln kan även besökas på webben. Adressen är www.marron.se.

-

Molinillo – en mexikansk visp för att skumma chokladdryck.

 

Affärsidén

Chokladskolan är en fristående skola som startades i september 2009. Vi har spetskompetens inom chokladtillverkning. På skolan erbjuds utbildningar för både nybörjare och mer erfarna chokladmakare.

Vi har sedan skolan startades utbildat ungefär 250 elever per år. Bland dem återfinns ett par i den svenska chokladeliten. En del har även blivit framgångsrika internationellt.

På skolan finns över 15 års erfarenhet av chokladtillverkning och 14 års erfarenhet av utbildningar. Vi har breda kunskaper i branschen och kan förmedla kontakter både till samarbetspartners och attraktiva leverantörer.

Läs också vår integritetspolicy.

 

Människorna

Ägare till skolan är utbildare Ingela Svedbro. Webbplatsen och marknadsföringen står Marcus Granbom för. På de flesta utbildningarna är det Diana Latof som är kursvärdinna.

Till specialkurser tar vi in kompetenta gästlärare. En av våra mest namnkunniga är Nat Bletter från Hawaii, botaniker med flera års erfarenhet av odling av kakaobönor och chokladtillverkning Bean to bar.


Platsen

Nora Chokladskola är belägen i trästadsidyllen Nora, 3,5 mil norr om Örebro. Skolan ligger med utsikt mot Hagbyån, några stenkast från den gamla stadsmiljön.Nora Chokladskola AB  ·  info@chokladskolan.com
0587-47 47 40  ·  Chokladstudio: Hagbyvägen 26, 713 30 Nora
 

Nyhetsbrev


Chokladfackhandel
– MARRON

MARRON

 

Kökspartner – Ballingslöv

Ballingslöv