-
Kurser

VÄLKOMMEN
CHOKLADSKOLAN
KURSER
CHOKLADFACKHANDEL
NORA STAD & LOGI

-

På en pralinkurs – där börjar resan

Välkommen till Nora Chokladskola AB.

I början av september 2009 slogs portarna upp till Sveriges första chokladskola i Nora, norr om Örebro. Utbildningslokalen har ett av Sveriges modernaste chokladkök med klinkergolv och arbetsbänkar i marmor.

På skolan erbjuds kurser i bland annat praktisk pralintillverkning, kolakokning och provningsledning. Chokladskolan är öppen både för yrkesfolk och privatpersoner.

I anslutning till Chokladskolan ligger en chokladfackhandel med försäljning av råvaror och utrustning för pralintillverkning. Chokladfackhandeln kan även besökas på webben. Adressen är www.marron.se.

-

Molinillo – en mexikansk visp för att skumma chokladdryck.

 

Affärsidé

Chokladskolan är en fristående skola som startades i september 2009. Vi har spetskompetens inom chokladtillverkning. På skolan erbjuds utbildningar för både nybörjare och mer erfarna chokladmakare.

Vi har sedan skolan startades utbildat ungefär 1000 elever.

På skolan finns över 10 års erfarenhet av chokladtillverkning och nio års erfarenhet av utbildningar. Vi har idag breda kunskaper i branschen och kan förmedla kontakter både till samarbetspartners och attraktiva leverantörer.

 

Människorna

Ägare till skolan är pralinör Ingela Svedbro. Webbplatsen och marknadsföringen står Marcus Granbom för. Till specialkurser tar vi in kompetenta gästlärare. En av våra mest namnkunniga är Nat Bletter från Hawaii, botaniker med flera års erfarenhet av odling av kakaobönor och chokladtillverkning Bean to bar.

Platsen

Chokladskolan är belägen i trästadsidyllen Nora, 3,5 mil norr om Örebro. Skolan ligger med utsikt mot Hagbyån, några stenkast från den gamla stadsmiljön.Nora Chokladskola AB  ·  info@chokladskolan.com
070-319 34 64  ·  Chokladstudio: Hagbyvägen 26, 713 30 Nora
 

Nyhetsbrev


Chokladfackhandel
– MARRON

MARRON

 

Kökspartner – Ballingslöv

Ballingslöv